Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Svenskar vill köpa bostad utomlands med VR-visningar
Maj 22, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenSvenskar vill köpa bostad utomlands med VR-visningar

Att köpa bostad utomlands kan vara en lång process med flera kostsamma och miljöpåverkande visningsresor. Men utvecklad VR-teknik kan förenkla. En majoritet av svenskar som drömmer om att köpa bostad utomlands är öppna för att köpa på distans med hjälp av virtuella visningar, enligt en undersökning från Fastighetsbyrån. Företaget satsar nu på en nyutvecklad app för Oculus Go.

Avståndet till drömbostaden utomlands försvårar möjligheten att gå på visningar. Enligt en undersökning från Fastighetsbyrån kan samtidigt många svenskar, som drömmer om att ha en bostad utomlands, tänka sig att köpa på distans. På frågan ”Skulle du kunna tänka dig att köpa bostad på distans med hjälp av en verklighetstrogen VR-visning?” svarade 17 % ”Ja, absolut”, 40 % svarade ”Eventuellt, beroende på hur bra bild VR-visningen ger” och 43 % svarade ”Nej, jag måste se bostaden på plats”.

Det finns flera positiva aspekter med VR-visningar, både ur miljö- och konsumentperspektiv. Bra VR-upplevelser skapar stora möjligheter för de som kan tänka sig att köpa på distans, vilket är relativt många enligt undersökningen. Och de kommer bara att bli fler i takt med att teknikacceptansen ökar. För de som ändå vill se bostaden innan köp gör VR-visningarna att man kan göra besöket i Spanien eller Portugal mer tidseffektivt och även reducera antalet visningsresor, säger Daniel Nilsson, VD på Fastighetsbyrån i Spanien och Portugal.
För att möta efterfrågan på bra VR-visningar så gör nu Fastighetsbyrån en satsning på en nyutvecklad app för Oculus Go. I appen laddas löpande de bostäder som företaget förmedlar i Spanien och Portugal och användaren kan uppleva dem i VR. På många platser finns även drönarvyer där man kan se området uppifrån.

Vi har arbetat med VR i ett par år och det har verkligen varit uppskattat av våra spekulanter och kunder. Som första svenska mäklare gör vi nu en långsiktig satsning på VR i större skala, för alla kontor i Spanien och Portugal. Med den egna appen och Oculus Go kan vi skapa en ännu bättre och mer verklighetstrogen upplevelse, säger Daniel Nilsson.

Oculus Go-headset med den specialutvecklade appen kommer att finnas på Fastighetsbyråns samtliga kontor i Spanien och Portugal samt på utvalda Fastighetsbyråkontor i Sverige från 1 mars. Spekulanter är välkomna in på kontoren för att titta på bostäder och få mer information. Appen är framtagen av VR- och drönarföretaget FastOut och Fastighetsbyrån har exklusivitet i 12 månader.

I Sverige kommer headset med appen finnas på följande Fastighetsbyrå-kontor: Umeå, Uppsala, Örebro, Karlstad, Nynäshamn, Eskilstuna, Malmö, Helsingborg, Lund, Kalmar, Östermalm, Göteborg väst, Södertälje.

Undersökningsresultat

Drömmer du, eller har du drömt om, att köpa bostad utomlands (alla IP)?

Ja, ofta 28 %
Ja, ibland 55 %
Nej, aldrig 17 %

Skulle du kunna tänka dig att köpa bostad på distans (utan att ha varit på plats i bostaden) med hjälp av en verklighetstrogen VR-visning (de som svarar ja på frågan ovan, 851 IP)?

Ja, absolut 17 %
Eventuellt, beroende på hur bra bild VR-visningen ger 40 %
Nej, jag måste se den verkliga bostaden på plats först 43 %


Om undersökningen
Undersökningen genomfördes av Nepa 6-18:e november 2018, på uppdrag av Fastighetsbyrån. Kartläggningen genomfördes online till medlemmarna i en webbpanel och totalt deltog 1021 svenskar i åldrarna 20-64 år. Under maj/april 2012 genomfördes motsvarande undersökning med samma frågeställningar och metod. 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-05-21