Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Hit reste svenskarna 2018
Juni 17, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien?
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Marbella
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Restips
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenHit reste svenskarna 2018

10. Lanzarote, Spanien

På tionde plats hittar vi vulkanön Lanzarote. Den lockar turister med fina stränder, bra golfbanor, ett spännande landskap och härliga restauranger och kvällsnöjen.

 

9. Krabi, Thailand

På plats nummer nio kommer Krabi i Thailand. Många som flyger till Krabi åker vidare til Koh Lanta för att leva barfotaliv och känna lugnet i några veckor.

 

8. Phuket, Thailand

På åttonde plats hittar vi också härliga Thailand och Phuket. Du kan resa till Thailand året om med TUI men det är vintersäsongen som dominerar. Khao Lak är ett populärt resmål nära Phuket.

 

7. Turkiet

På sjunde plats hamnar Turkiet som har gjort comeback och det är många saker som lockar med detta land. Solsäkert, värmen stannar länge, hotellen håller hög klass och dessutom är Turkiet ett prisvärt resmål där du får mycket för pengarna.

 

6. Teneriffa, Spanien

Kanarieöarnas största ö Teneriffa ligger på sjätte plats. Hit reser vi sommar som vinter. Värmemässigt är det svensk sommar året runt. Bada, sola, njut av tapas och härliga hotell och vulkanen Teide är ett spännande utflyktsmål.

 

5. Rhodos, Grekland

Rhodos är Greklands nästa största ö och tar hem femteplatsen på denna lista. Missa inte den pittoreska byn Lindos och ett besök till Rhodos stad.

 

4. Kreta, Grekland

Den grekiska ön Kreta hamnar på fjärde plats. Kreta är en utav Greklands mest barnvänliga öar. Men den erbjuder så mycket mer! Hyr bil och känn historiens vingslag vid Knossos, ta båten till vackra Luotro, besök söderhavsstranden Elafonissi med rosa korallstrand och strosa i Chanias gränder.

 

3. Cypern

Cypern tar bronset 2018. Få Medelhavsöar är så solsäkra som Cypern, hit kommer värmen tidigt på våren och stannar ända in i november. Cypern har Medelhavets klaraste vatten.

 

2. Mallorca, Spanien

Andra platsen år 2018 kniper Mallorca. Hit åker vi för en vecka sol och bad under sommaren men också för kortare weekends vår och höst. I Alcudia är det den 14 km långa sandstranden och det turkosa havet som lockar. Storstaden Palma har härlig shopping, bra tapasbarer och mysiga boutiquehotell. Även Palma Nova, några mil sydöst om Palma är väldigt populärt.

 

1. Gran Canaria, Spanien

Gran Canaria är favoriten som håller år efter år. 2018 års vinnare är denna mångsidiga och frodiga ö och det är kanske inte så konstigt? Solen skiner vinter som sommar, det finns hotell för alla smaker och naturen är osannolikt vacker. Att avstånden på ön inte är speciellt stora gör att du på förmiddagen kan lapa sol på den långa stranden vid Maspalomas, spendera eftermiddagen i bergen där du vandrar, besöker vingårdar och apelsinlundar för att sedan avsluta dagen på en takbar i Las Palmas.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-06-16