Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Familjen och mobilen viktigast på utlandssemestern
Maj 22, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenFamiljen och mobilen viktigast på utlandssemestern

I en undersökning genomförd av NOVUS på uppdrag av TUI frågades över tusen svenskar vad de inte skulle klara sig utan på utlandssemestern. Listan toppas av mobiltelefonen, 40 procent följt av familjen, 27 procent. Av de tillfrågade uppgav 37 procent att de gott skulle kunna åka på utlandssemester och klara sig bra utan just någonting alls. Trotts att mobilen toppar listan är det endast cirka var femte svensk som inte skulle klara sig utan att vara uppkopplad. Mobiltelefon, familj och Wi-fi toppar listorna hos samtliga av de skandinaviska länderna.


Svenskarna tar gärna med sig familjen och mobiltelefonen på utlandssemestern. Att resa innebär att skapa minnen, gärna med personer man tycker om. En stor del i reseupplevelsen är att föreviga dessa och dela med sig till sina vänner. Fyra av tio svenskar uppger att de inte skulle klara sig utan mobiltelefonen på utlandsresan. Däremot är det endast lite drygt var femte som inte skulle klara sig utan att vara uppkopplade. En förklaring kan vara att man vill använda sin mobil till andra saker är att surfa. Exempelvis för att lyssna på podcasts och ljudböcker eller för att ta fina bilder. För många är även familjen en absolut nödvändighet, 27 procent skulle inte klara sig utan familjen på resan. Det visar undersökningen som genomförts av NOVUS på uppdrag av TUI, där över tusen svenskar svarar på frågan vad de inte skulle klara sig utan.

Vad skulle du inte klara dig utan på din utlandssemester?

Mobilen 40%
Familjen 27%
Wi-fi/vara uppkopplad 19%
Datorn 4 %
Surfplattan 3%

Att ha med sig mobiltelefonen och familjen på resan är viktigast bland svenskarna. När man reser skapar man upplevelser och minnen, inte sällan tillsammans med personer man tycker om. En av förklaringarna kan vara att man vill föreviga och dela med sig av dessa. Säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.


Kanarieöarna och Thailand populärast i vinter

De allra flesta resor med TUI går till Kanarieöarna och Thailand. Det solsäkra vädret och stora utbudet av hotell för alla smaker i kombination med direktflyg från många av Sveriges flygplatser kan vara några av anledningarna till att dessa resmål fortsätter att vara svenskarnas favoriter.

Oktober innebär att många svenskar bokar sin vintersemester. Det börjar bli lite svalare ute och man har hösten och vintern framför sig. När vi frågar våra resenärer varför de reser med oss svarar de främst att de ser fram emot att äta god mat och spendera tid med familj och vänner. De flesta som reser med oss i vinter åker antingen till Gran Canaria eller Thailand, men många åker även till Kap Verde. Fortsätter Patrick Törn.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-05-21