Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Tickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest
Maj 22, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenTickets stora trendrapport Ticket Collection: Spanien ohotad etta i vinter – men långresor ökar mest

De senaste årens stora sug efter utlandsresor fick sig en törn sommaren 2018. Många svenskar är mätta på sol och bad och den minskade efterfrågan håller i sig även för vinterns resor, som minskar antalet bokningar med 14,5 procent. Däremot vill man fortfarande ha miljöombyte och upplevelser – upplevelserika långresor går mot strömmen och ökar bokningarna. Spanien är fortsatt etta över mest bokade semesterländer, men Thailand knappar in allt mer. Dessutom uppger fler svenskar än i fjol att de planerar en utlandsresa i vinter. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection om vinterns resor.

- De senaste årens trend med ökande antal utlandsresor ser inte ut att fortsätta under kommande höst och vinter. Många svenskar planerar dock att resa utomlands under julens ledigheter, som dessutom är extremt fördelaktig för alla arbetstagare eftersom få dagars semesteruttag ger lång sammanhängande ledighet, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Enligt Tickets Sifoundersökning planerar nästan varannan svensk (46 procent) att resa utomlands i vinter, vilket är en ökning med 8 procentenheter jämfört med för två år sedan, vintern 2016/2017. Trots en rekordvarm sommar är det sol och värme som lockar, och Kanarieöarna samt Thailand dominerar i antal bokningar.

I Tickets Sifoundersökning framkommer det även att reslusten bland en fjärdedel av svenskarna har minskat till följd av olika omvärldshändelser under det senaste året. Främst har den senaste tidens vulkanutbrott och jordbävningar på Bali påverkat svenskarnas vilja att resa utomlands.

Den tydligaste trenden är dock ökningen av upplevelseintensiva långresor. När många resmål lockar färre svenska resenärer går till exempel vandrings-, kryssnings-, rund- och safariresor mot strömmen, och ökar antalet bokningar kraftigt. Sydafrika ökar bokningarna med 67,5 procent inför vinterns resor. Även Mauritius, Gambia och Vietnam lockar rekordmånga svenskar i vinter.

- Till följd av det extremt varma sommarvädret valde många svenskar som i vanliga fall reser utomlands under sommarsemestern i år istället att stanna hemma. Många har nu istället ett rejält sug efter en utlandsresa i vinter, och i och med sommarens sparade semesterkassa slår nu fler och fler till på en riktig långresa till vintern istället, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket Privatresor.


Ett urval trender ur Ticket Collection hösten/vintern 2018-2019:

Mest populära resmål: Gran Canaria
Fortfarande etta, med god marginal – Gran Canaria är svenska resenärers mest populära vinterklassiker och står sig som mest populära resmål även under vintern 2018/19.

Vinterns stora vinnare: Sydafrika
Sydafrika klättrar från fjolårets plats 20 till plats 11 på topplistan över mest bokade länder. När flertalet semesterländer minskar antalet resebokningar är Sydafrika med en bokningsökning på 67,5 procent vinterns stora vinnare.

Vinterns raket: Egypten
Egyptens återhämtning kunde anas redan i våras, men inför höstens och vinterns resebokningar är revanschen ett faktum. Populära Hurghada, som lockar flest svenska resenärer, ökar bokningarna med 60 procent.

Vinterns uppstickare: Gambia
Att det är Afrikas minsta land hindrar inte vinterns uppstickare Gambia från att näst intill fördubbla antalet resebokningar. Landet har varit en charterfavorit ända sedan 1960-talet och lockar återigen många svenskar i vinter.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-05-21