Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Höstlovets favoriter - Gran Canaria och Teneriffa, charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai
Maj 22, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenHöstlovets favoriter - Gran Canaria och Teneriffa, charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai

Höstlovet vecka 44 är en av de mest reseintensiva veckorna under hela året, eftersom det till skillnad från till exempel sportlovet inträffar samtidigt för alla skolor i hela landet. Sommarens semester känns avlägsen och många barnfamiljer vill fly höstmörkret med en veckas sol- och badsemester. Helst spenderar svenskarna höstlovet på Gran Canaria, Teneriffa eller Cypern – men det är Antalya, Hurghada, Dubai och Madeira som är årets hetaste uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Effekten av sommarens långvariga värmebölja, med minskat antal utlandsresor som följd, ser ut att sitta i även under höstlovet – resorna under denna populära semestervecka minskar med 9 procent jämfört med höstlovsveckan 2017. Det är dock fortfarande många svenskar som vill mota bort eventuellt höstdeppigt humör med en semesterresa utomlands. Vinterns stora resmål Gran Canaria är mest populärt, följt av grannön Teneriffa. Men många svenskar väljer även att tillbringa höstlovet i Medelhavet, där värmen håller i sig även i oktober, med solsäkra Cypern i toppen.

De resmål som ökar mest i Medelhavet är dock Antalya, vars återhämtning började synas redan i våras och med en bokningsökning på 36 procent nu är tillbaka på allvar, samt Hurghada, som backade kraftigt i kölvattnet av den arabiska våren men i år ökar bokningarna med hela 32 procent inför höstlovet.

- De kraftiga bokningsökningarna till främst Antalya och Hurghada visar att dessa resmål, som under flera år backat rejält i antal svenska besökare, nu på allvar är tillbaka på semesterkartan, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Även Dubai lockar allt fler solsugna svenskar och klättrar 33 procent. Dubai har sedan länge varit känt som ett resmål i absoluta lyxsegmentet, men håller nu på att bli en ny charterfavorit hos många andra målgrupper, bland annat barnfamiljer. Höstlovets stora raket är däremot Madeira, som uppvisar en bokningsökning på 50 procent. Hit reser många svenskar inte för att njuta av sol och bad i första hand, utan för den vackra naturens och de sköna vandringsledernas skull.

- Att vandra på Madeira under höstlovet är något jag starkt rekommenderar. Över hela ön löper gamla vattenkanaler, levador, där många har bra vandringsstråk som löper längsmed kanalen. Ett härligt sätt att både upptäcka vackra Madeira och även få skön motion under semester, tipsar Katarina Daniels vidare.

Höstlovets charterraketer

1. Madeira, +50 procent
2. Antalya, +36 procent
3. Dubai, + 33 procent
4. Hurghada, +32 procent
5. Boa Vista (Kap Verde), + 24 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, charterresor bokade tom 9 oktober med avresa 26 oktober – 2 november 2018 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-05-21