Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Hur modeintresse driver den stilmedvetna resenären
April 19, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenHur modeintresse driver den stilmedvetna resenären

Booking.com avslöjar hur stil och mode kan påverka våra semestrar. Det har inflytande över vårt humör och självförtroende och kan förvandla vår personliga stil under och efter semestern. Över hälften (57 %) är mycket medvetna om deras utseende varje dag, men två av fem (39 %) bryr sig ännu mer om sitt utseende när de är på semester än när de är hemma.

Nästan hälften (48 %) håller med om att det är viktigt att se så bra ut som möjligt under semestern, och två av fem (43 %) klär upp sig för bilder som ska läggas ut på sociala medier.

Klädval kan vara en avgörande faktor för att känna sig på bra humör när man är på semester.

Fyra av tio (39 %) säger att hemligheten bakom högt självförtroende på semestern är att ha en särskild semestergarderob.


Effekten av semesterstilen håller ofta i sig längre än själva semestern. Nästan hälften av alla resenärer (47 %) har inspirerats att ändra sin personliga stil efter att de varit på semester

Resor och mode är en perfekt kombination för många. Nästan hälften (48 %) av alla globala resenärer håller med om att det är viktigt att se så bra ut som möjligt under semestern. Oavsett om det är av funktionella eller fashionabla skäl så är en semestergarderob en stor del av resan, från planering och packning till själva semestern.

Booking.com, världsledande i att sammankoppla resenärer med det bredaste utbudet av fantastiska boenden, omfamnar allt som har med resor att göra – inklusive hur de kan inspirera oss i våra liv och påverka saker som vår stil, vårt självförtroende och våra klädval.

En undersökning som företaget har gjort med över 21 500 globala resenärer från 29 länder avslöjar hur modet påverkar allt från valet av resmål till självförtroende och klädval under och efter semestern.

Se bra ut på utsidan, må bra på insidan

Semestern är en tid när vi lämnar våra bekymmer hemma för att ta oss till nya miljöer som vi kan förkovra oss i. Inte överraskande känner nästan två femtedelar (38 %) att de har högre självförtroende när de är på semestern.

Semestergarderoben spelar en stor roll här, fyra av tio (39 %) uppger att semesterkläderna ger extra självförtroende och 35 % känner sig mer bekväma när de kan vara anonyma i ett annat land.

Den största anledningen (73 %) till högt självförtroende under semestern är att man är runt människor som man känner sig bekväm med, som vänner och familj. Omvänt kan man se att en dåligt planerad garderob kan rasera självförtroendet, och en av de främsta anledningarna (24 %) till en dipp i självkänslan är att semesterkläderna är mer funktionella än moderiktiga.

Utöver självförtroende kan resegarderoben även påverka humöret. På frågan hur klädval får dig att känna dig svarade 60 % självsäker, 50 % avslappnad och 43 % fri. Dessutom visar undersökningen att semesterkänslorna kan ha långtgående effekter på stilen, 47 % känner sig inspirerade att ändra sin personliga stil efter de kommit hem från semestern.

Stilrevolution

Själva resan föregås ofta av en stressande planerings- och packningsperiod. Nästan hälften (48 %) anser att det är av största vikt att se så bra ut som möjligt under semestern och 43 % anger att det även är viktigt att se bra ut på bilder som läggs ut på sociala medier. En av fem (19 %) resenärer är faktiskt så bekymrade över sitt utseende under semestern att de hellre spenderar pengar på kläder än aktiviteter under resan.

När resenärerna planerar sin reseoutfit söker 69 % inspiration från vänner, 60 % från familj, 44 % från tv-program och 37 % från modeprofiler. Men det finns även andra aspekter av semestern som kan sätta igång en stilrevolution:

Vad ligger bakom stilförändringar?

53 % uppger variationen av kläder och stilar i affärer och på marknader
47 % hittar inspiration i den lokala kulturen
43 % inspireras av vad lokalbefolkningen har på sig
40 % gillar färgerna de ser
32 % söker inspiration i landskapet
25 % inspireras av resesällskap och vad andra resenärer har på sig

Lite konkurrens kan vara en bra drivkraft, nästan en tredjedel (30 %) uppger att de vill vara bättre klädda än sitt sällskap under semestern, vilket kan förklara varför det tar så lång tid för dem att göra sig i ordning.

Kläddesignern och Booking.coms ambassadör Christian Cowan delar med sig av sina stiltips: “Det är inte undra på att vi vad vi ser omkring oss när vi är ute och reser påverkar våra klädval. Hemma vänjer vi oss vid en särskild klädnorm men när vi reser vidgas våra referensramar och vi blir öppna inför nya möjligheter av stil, material och färg. Det bästa sättet att inspireras är att studera lokalbefolkningen. Att experimentera med den lokala stilen och försöka överföra den till din egen kan få dig att känna dig som en ny person, oavsett om det handlar om att bara ha håret på ett annorlunda sätt, att prova en mer vågad färg eller en scarf med ett annorlunda tryck.”

Resa utanför bekvämlighetszonen

Resenärer är mer benägna att kliva ur bekvämlighetszonen när de är på semester genom att prova nya klädesplagg som tar fram nya sidor av personligheten. Över en tredjedel (35 %) uppger att deras semesterkläder är ljusare och mer färgglada än deras vardagsgarderob, och en fjärdedel (25 %) väljer även mer vågade kläder när de är på semester. Endast en minoritet (9 %) säger sig vara mer reserverade eller nedtonade under semestern. Somliga av oss tar även fram en särskild stil som vi inte skulle ha hemma:

Stil
Hur många som skulle ha det på semestern men aldrig hemma

Bekväma skor
28 %
Korta shorts, klänningar och kjolar
27 %
Stora solglasögon – ju större desto bättre!
27 %
Stora hattar för att skydda mot solen
27 %
Avslöjande badkläder
20 %
Genomskinliga tyger
14 %
Vildvuxet ansiktshår
10 %


Christian Cowan tillägger: “Semestern är en tid att experimentera med sin stil, omgivningen tillåter dig ofta att vara mer äventyrlig med print, texturer och accessoarer. Det är ett perfekt tillfälle att prova en ny look som du vanligtvis inte skulle ha hemma, oavsett om det är på grund av en annorlunda kultur eller ett annorlunda klimat. När det kommer till semesterstilen har jag ett råd: go big or go home!”


  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-04-18