Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Dolda stränder på Mallorca – Mallorcas smultronställen
Februari 17, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenDolda stränder på Mallorca – Mallorcas smultronställen
 
Mallorca är utan tvekan ett charmigt annorlunda område i Spanien.

Det finns många anledningar att resa till Mallorca. Dess speciella atmosfär, perfekt både för vuxna och barnfamiljer som vill njuta av några dagars lugn och vila i solen eller ungdomar som kommer för att att njuta av stränderna och det omtalade exklusiva nattlivet. Ön är dessutom den perfekta semesterdetinationen för dem som vill fylla semestern med kulturella upplevelser, njuta av medelhavsnatur eller göra en upptäcktsresa. Mallorcas attraktioner är många.

Men utan tvekan kommer du inte att resa till Mallorca utan att besöka några av dess stränder och vikar, åtminstone bör du inte göra det. Må vara att stränderna i de populäraste turistorterna kan kännas ”turistiga” och ofta är överbelastade med turister och solstolar, men Mallorca erbjuder också många andra alternativ. Det finns smultronställen att upptäcka, i det här fallet bättre sagt,smultronstränder.

Cala Auberdans eller Cova dels Albardans

Denna fina vik ligger strategiskt mellan Cala Roja och Na Gratellosa, nio kilometer från Capdepera, som tillhör den östra delen av ön. Det är en vacker strand i en vik, omringad av en sluttning fina klippor. Området är speciellt uppskattat och populärt för dykning och det vackra landskapet runt omkring. Men, om du söker en ”vanlig”bekväm spansk solstrand blir den nog inte din favorit.

Cala Castell

Cala Castell ligger ca. 1,3 mil från populära Pollença, på den norra delen av ön, mellan klipporna Punta Galera och Punta Topina. Namnet kommer från slottet Castell del Rei som bevakar det kustnära området med panoramautsikt över norra Mallorca och varifrån man även kan se Menorca.

Stranden är delad i två vikar som endast kan nås om man går till fots utmed kusten, den kan inte nås med bil. Det är ett mycket populärt att ankra båtar i vikarna, men det kräver ett särskilt tillstånd och om vinden blåser från norr måste man vara försiktig.

Cove i Gossalba
Denna strand ligger mellan Cala Murta och Morro del Pont, 19 kilometer från hamnen i Pollença. Det är en liten idyllisk medelhavsvik omringad av höga berg och vackra tallar, den kännetecknas av sin u-form.

Många båtar ankrar i viken och det kristallklara vattnet gör att dykning är pupulärt. För att komma dit måste man parkera bilen i Cala Murta och gå två och en halv kilometer längs klipporna.

Caló des Màrmols
Denna vik ligger cirka fjorton kilometer från Ses Salines och är den sista av vikarna öster om staden Santanyí. Stranden ligger mellan stora klippor varifrån man får storslagen utsikt över den närliggande ön Cabrera. Det bästa sättet att ta sig dit är med båt, men man kan också ta sig dit till fots från Cap de Ses Salines.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-02-11