Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Den lokala matkulturen är den viktigaste ingrediensen för ett oförglömligt foodie-äventyr
Mars 21, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenDen lokala matkulturen är den viktigaste ingrediensen för ett oförglömligt foodie-äventyr

Fler än 6 av 10 (61 %) säger att de väljer resmål baserat på bra mat och dryck.

Över hälften av världens alla resenärer (51 %) besöker lokala street food-marknader
Malaysia, Taiwan, Japan och Brasilien hamnar högst upp på listan över de bästa resmålen för att upptäcka det lokala köket.

Om det är något som de flesta är överens om när det kommer till resor, så är det att mat spelar en stor roll vid val av resmål. Enligt Booking.coms undersökning bland över 50 000 resenärer från hela världen, säger 6 av 10 (61 %) att de väljer resmål baserat på att maten och drycken är bra. Över en tredjedel (34 %) säger att de planerar att åka på en matresa någon gång under 2018 – bland Generation Y stiger siffran till 40 %.

Det är också tydligt att vår aptit för matäventyr ökar. Nästan hälften (49 %) av världens alla resenärer vill bli ännu mer äventyrliga när det kommer till vilken slags mat de äter på resande fot – bland Generation Y är det hela 60 %. Ett sätt att nå detta mål är att provsmaka lokala delikatesser på resan. Nästan två tredjedelar (64%) säger att de vill äta mer lokalt under 2018.

Booking.com, världsledande i att sammankoppla resenärer med det bredaste utbudet av fantastiska boenden, avslöjar världens mest populära gastronomiska resmål enligt Booking.coms gästrecensioner.

Lokala läckerheter: Ställen att prova
Några av de bästa ställena för att prova det lokala köket är Sydostasien, eller vad sägs om dim sum, nudlar eller Phở? Kanske är det inte så förvånande att många foodies också kommer från det här området. 57 % av undersökningens deltagare från Asien säger att de ser fram emot att prova nya maträtter i år.

Bästa resmålen för att prova på lokal mat
Ipoh, Malaysia
Sarajevo, Bosnien och Hercegovina
Kaohsiung, Taiwan
Colmar, Frankrike
Nagoya, Japan
Lima, Peru
Johor Bahru, Malaysia
Catania, Italien
João Pessoa, Brasilien
Belgrad, Serbien
Ho Chi Minh-staden, Vietnam

Street food-marknader
Över hälften (51 %) av världens resenärer säger att de räknar med att besöka lokala street food-marknader i år – ett bra alternativ om man vill provsmaka olika lokala maträtter. Över hälften (54 %) säger att de vill ha fler unika matupplevelser under resan, och food trucks är perfekt för det. Miljontals Booking.com-recensioner från riktiga resenärer avslöjar de mest populära resmålen för att njuta av dessa unika foodie-upplevelser:

Bästa resmålen med street food, Bästa resmålen med food trucks

Jeonju, Sydkorea
Portland, USA
Hsinchu, Taiwan
São Paulo, Brasilien
Marrakech, Marocko
Seoul, Sydkorea
New York, USA
Bangkok, Thailand
Mexico City, Mexiko
Istanbul, Turkiet

Foton som får det att vattnas i munnen
Sociala medier är fyllda med foton som visar upp resor och matäventyr. Vackra, färgglada och unika maträtter är perfekta att fylla flödet med och är ett bra sätt att visa upp lokala matfynd på. Nästan en tredjedel (31 %) av världens resenärer planerar att ta fler bilder på mat i år. Detta är mest populärt bland resenärer från Kina (65 %), Indien (57 %), Thailand (53 %), Indonesien (50 %) och Hongkong (48 %).

Pepijn Rijvers, Senior Vice President och Chief Marketing Officer på Booking.com, säger: “Mat spelar en stor roll i våra val av resor och för den övergripande upplevelsen. Att prova lokal mat och street food är ett bra sätt för resenärer att verkligen omfamna den lokala kulturen, upptäcka den lokala gemenskapen och utforska det nya och annorlunda. Genom att använda våra rekommendationer från recensioner skrivna av riktiga resenärer kan du hitta de bästa resmålen och nya ställen att utforska så att du kan provsmaka dig runt världen!”

Undersökningen är beställd av Booking.com och oberoende utförd bland ett urval av vuxna personer som rest under de senaste 12 månaderna eller som planerar att göra en resa under de kommande 12 månaderna. Totalt deltog 56 727 personer i undersökningen (över 2 000 personer vardera från Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Colombia, Tyskland, Spanien, Frankrike, Hongkong, Indonesien, Indien, Italien, Japan, Sydkorea, Mexiko, Malaysia, Nederländerna, Portugal, Ryssland, Singapore, Thailand, Taiwan, Storbritannien och USA, samt över 1 000 personer vardera från Danmark, Kroatien, Sverige och Nya Zeeland). Deltagarna besvarade en online-enkät under oktober 2017.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-03-08