Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Terres de Lleida cykling och stjärnor
Mars 21, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenTerres de Lleida cykling och stjärnor

Mountainbikeleder i Cervera, träna som bröderna Márquez

Cyklingsentusiaster kan följa två leder som inspirerats av världsmästarna Marc och Àlex Márquez MTB-träning och som går igenom intressanta historiska platser och naturplatser i Cervera, Lleida.

Det är ett sätt för besökare att upptäcka en region som har mycket att erbjuda, utöva sportaktiviteter och njuta av naturen på ett hållbart och roligt sätt. De två lederna, 24 km och 11 km långa, har planerats av Cervera-bon Genís Cuadros, bröderna Márquez fystränare. De har olika svårighetsgrad men delar ett och samma tema: båda går genom vackra omgivningar med enastående landskap och kulturarv, som till exempel stadsmurarna, kyrkan Sant Pere el Gros, Camí Ral, eller Kungliga vägen, och Fiol-brunnen.

Det finns en ständigt växande efterfrågan på både mountainbike- och cykelturism, med ett ansenligt antal center över hela Lleida-regionen som har över 2 500 kilometer utmärkta MTB-leder och många tjänster för cyklister. Terres de Lleidas turistråd har med hänsyn till detta skapat en kvalitetsstämpel som certifierar turistboenden med de rätta tjänsterna för idrottsmänniskor, såsom utrustning, information om regionen och ändamålsenligt boende.

http://www.turismecervera.cat/

Marc Márquez route on Wikiloc - Àlex Márquez route on Wikiloc


Bergskedjan Montsec befäster sin certifiering som stjärnreservat och turistdestination

UNESCO har förnyat kvalitetsstämpeln i ytterligare fyra år, vilket befäster områdets status som en av de mest framstående platserna i världen för stjärnskådning, och den bästa när det gäller att organisera turistaktiviteter i samband med himmelskådning.

För att dra fördel av de särskilda kvaliteterna och potentialen hos Montsec-området skapades Montsec Astronomipark (PAM) för att främja forskning, utbildning och popularisering av vetenskap, särskilt astronomi. PAM har utnyttjat de unika egenskaper som har gjort Montsec till den mest lämpade platsen i Katalonien för att inrätta Montsecs astronomiska observatorium (OAdM) och Centre for Observing the Universe (COU). Det senare ligger i Àger och är ett stort rymdcenter med olika utrymmen där besökarna får upptäcka vetenskapens spännande värld och veta hur man upptäckte området som omger Montsec. Sedan öppningen 2009 har Centre for Observing the Universe redan tagit emot 235 000 besökare.

I år kommer man dessutom att ansöka om att Montsec ska tilldelas certifiering av den internationella föreningen International Dark-Sky Association (IDA), som ett erkännande av kvaliteten på himlen, vilket kommer att göra Montsec till den första platsen i världen som får de två mest prestigefyllda internationella certifieringarna inom detta område, och det skulle etablera dessa Lleida-trakter som ledande referenspunkt för observation av himlakroppar. Montsec är dessutom en av destinationerna i programmet“Accessible Tourism – Tourism for all” och har en stor mängd turistresurser som anpassats så att alla kan njuta av dem.

www.parcastronomic.cat/cou 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-03-08