Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Så reser svenskarna helst i sommar
Mars 21, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenSå reser svenskarna helst i sommar

Sommarens ledighet närmar sig med stormsteg och det är hög tid att spika semesterplanerna. Men hur önskar svenskarna egentligen spendera sin semester – och var?

Hotell- och resesöksajten momondo.se har nyligen genomfört sin årliga globala reseundersökning och analyserat sökdata som visar att vi helst njuter av en välförtjänt semester på ett strandnära hotell med krispiga lakan i Asien eller Turkiet.

För de flesta är sommarens semesterresa årets stora händelse. Nyligen genomförde hotell- och resesöksajten momondo.se sin årliga undersökning kring svenskarnas resebeteende. Undersökningen visar bland annat att nästan en tredjedel av alla svenskar helst spenderar sina pengar på just att resa och att vi även är måna om att spara pengar inför semestern. På frågan om vad de gör för att ha råd med en semesterresa svarade 42 procent av svenskarna att de regelbundet sparar pengar till sitt resande.

Hotellfrukost – viktigt för svenskarna
Svenskarna sparar inte heller på krutet när det kommer till boendet, då sex av tio (61 procent) väljer att bo på hotell. Vi vill ha nytvättade, krispiga lakan och fluffiga kuddar och inte minst – hotellfrukost. Hela 66 procent svarade att det är av yttersta vikt att frukosten ingår när de väljer hotell, följt av gratis wifi (52 procent) och, föga överraskande, närhet till stranden (34 procent).

Strand- och stadssemester lockar
När momondo tittat på var svenskarna har sökt resor inför sommaren visar det sig att Bangkok ligger i toppen med flest antal sökningar tätt följt av spanska destinationer. Till Bangkok vill svenskarna resa ganska tidigt på sommaren, redan i mitten av juni, medan de mest sökta resorna till Spanien återfinns senare, kring slutet av augusti. Sammanfattat ligger strandsemestrar i topp när det kommer till årets sommarplanering.

– Närmare hälften av svenskarna har svarat att de planerar att fira sin semester på stranden, men det är även många som vill ha en stadssemester. Det är därför ganska logiskt att favoriten Bangkok toppar listan. Det ger bra möjligheter att kombinera det bästa av två världar, säger Carl Sundberg, talesperson för momondo i Sverige.

Något annat som har granskats är vilka destinationer som ökat mest i sökningar. Det är tydligt att Turkiet åter är på uppgång som resmål. Allra mest trendigt inför sommaren 2018 är Gazipaşa-Alanya som är säsongens snabbaste växande resmål bland de svenska sökresultaten, med en uppgång på hela 73 procent jämfört med föregående år.

Så vill svenskarna resa i sommar

44 % av svenskarna planerar en strandsemester 2018

30 % av svenskarna föredrar generellt att spendera pengar på att resa

42 % av svenskarna sparar regelbundet pengar för att ha råd med semester

29 % av svenskarna föredrar att spara pengar på shopping under semestern, men bara 16 % väljer att spara pengar på sightseeing och utflykter

61 % av svenskarna föredrar att bo på hotell
De tre viktigaste faktorerna när svensken ska välja hotell är följande: 1. Frukost ska ingå i priset (66 %), 2. Gratis wifi (52 %), 3. Hotellet ska ligga i nära anslutning till stranden (34 %)

Om statistiken och undersökningen:
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 9-17 januari 2018, bland 1 025 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 26 216 deltagare i 26 länder.

Sökdatan baseras på sökningar efter tur-och-returflyg på momondo.se under perioden 07.10.17 - 07.04.18, gällande resor under perioden 01.06.18 - 31.08.18 samt för sökningar under perioden 07.10.16 - 07.04.17 för resor under perioden 01.06.17 - 31.08.17. Populära och trendiga destinationer är baserat på de 50 mest sökta destinationerna.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-03-08