Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

SAS lanserar höghastighets-wifi som första flygbolag i Norden
Februari 17, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenSAS lanserar höghastighets-wifi som första flygbolag i Norden
 
På SAS kort- och medeldistansflygningar har passagerare nu tillgång till ett stabilt, snabbt och kraftfullt internet så att både streaming och arbete ombord sker utan problem.

I dag lanserar SAS ett nytt höghastighets-wifi på kort- och medeldistansflygningar till Skandinavien och Europa. SAS nya wifi är den bästa produkten på marknaden: Det är mer stabilt, snabbare och kraftfullare än många av de lösningar som finns i branschen i dag.

Det innebär att passagerare ombord på flyget nu kan streama favoritfilmen, använda sociala medier, skicka bilder från flygstolen eller svara mejl ombord.

– Vi har gjort en stor investering som säkerställer att våra kunder får den bästa upplevelsen ombord. Tillsammans med SAS senaste order av nya flygplan stärker det vår konkurrenskraft ytterligare och bidrar till att bibehålla vår starka position på den skandinaviska marknaden säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SAS.
Så fort planet är i luften, kan passagerarna koppla upp sig och börja streama. Det nya wifi-systemet innebär också en mer effektiv drift.

SAS wifi är redan installerat på 28 flygplan och i september kommer cirka 40 flygplan ha höghastighets-wifi ombord. Installationen förväntas vara genomförd på majoriteten av alla flygplan under första kvartalet 2020.

– Ett stabilt och snabbt wifi är en tjänst som våra resenärer efterfrågar. Oavsett om du vill se på en film, hålla kontakten med vänner och familj eller arbeta ombord har du behov av en uppkoppling med hög kvalitet. Den här investeringen gör att vi fortsätter att leva upp till vårt löfte om att göra livet enklare för våra kunder, säger Rickard Gustafson.

Tio gånger snabbare än traditionellt WiFi ombord
SAS nya wifi bygger på ett satellitkommunikationssystem tillhandahållet av Viasat Inc som levererar internet till privatpersoner, myndigheter, försvarsmakter och flygbolag, inklusive Airforce One, Qantas och Jetblue.

– Viasats satellitbaserade internettjänst använder världens mest kraftfulla satelliter. Det innebär att servicen är tio gånger snabbare än traditionell wifi-service på flygplan, säger Don Buchman, General Manager och Vice President, Viasat Inc. Commercial Aviation.

Det är Viasat-satelliten ”Ka-Sat” som ligger bakom SAS WiFi. Ka-Sat cirklar runt jorden med en hastighet på cirka 28 000 km/h och har 82 signalpunkter fördelade över Europa. Varje gång en passagerare besöker en webbplats i luften skickas en signal till och från en punkt på jorden.

Mer fakta om SAS wifi:
Betalningsmodell för SAS wifi
Resenärer i SAS Plus och medlemsnivåerna Guld och Diamant i Eurobonus har gratis wifi. Passagerare i Go betalar 4,90 EUR (eller motsvarande i andra valutor). För SAS Eurobonus Silvermedlemmar erbjuder SAS gratis wifi under en kampanjperiod från och med maj fram till den 19 augusti.

SAS App finns tillgänglig ombord utan kostnad för alla passagerare. I SAS egna portal har passagerare fri tillgång till SAS-webbplatser och scandinaviantraveler.com.

Enheter
SAS wifi är optimerad för användning på alla större operativsystem (t.ex. Windows, macOS, iOS och Android) och med alla större webbläsare (t ex Chrome, Firefox, Microsoft Edge och Safari). Vid användning av andra system eller webbläsare kan inte samma högkvalitativa wifi-upplevelse garanteras.


  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-02-11