Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Kolla dina födelsemärken utan remiss!
Februari 17, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenKolla dina födelsemärken utan remiss!

Idag startar den europeiska melanomveckan, Euromelanoma Week, där hudläkare i de europeiska länderna tillsammans går ut med information om vikten av att förebygga solskador och att undersöka sig tidigt om man misstänker hudförändringar. Under veckan erbjuds hudundersökningar för allmänheten av dermatologer, utan krav på remiss.

Årets solsäsong har precis startat i Sverige, och därför är det viktigt att både skydda sig mot solens skadliga strålning och vara vaksam på hudförändringar. Antalet fall av hudcancer ökar snabbare än någon annan typ av cancer. Över 3,5 miljoner fall diagnosticeras i Europa varje år.

- Att antalet fall av hudcancer ökar beror till största delen på att den ljushyade befolkningen i Europa utsatt sin hud för mer sol än vad den klarar av, säger Åsa Ingvar, specialistläkare i hudsjukdomar på Skånes Universitetssjukhus i Lund.

Hudcancer går att behandla, och en tidig upptäckt gör att chanserna att bli helt frisk är mycket höga. Om man upptäcker en misstänkt hudcancer är det mycket viktigt att låta en läkare kontrollera den så snart som möjligt. Om behandlingen inte påbörjas i tid kan tillståndet försämras och i värsta fall kan förändringen hinna sprida sig i kroppen. Chansen att bli helt frisk ökar om man söker läkare snabbt.

Euromelanoma week startade 1999 och drivs av Euromelanomagruppen, ett Europeiskt nätverk av hudläkare som arbetar för att sprida kunskap om hudcancer så att hudcancer kan upptäckas tidigt och att förekomsten kan sjunka på sikt.

I Sverige stöds kampanjen av många hudläkare som ställer upp med att erbjuda remissfria tider för undersökningar under Euromelanoma-veckan. Galderma Nordic AB är ett av flera läkemedelsföretag som sponsrar initiativet.

Om Euromelanoma Week i Sverige
http://www.euromelanoma.org/sweden

Om hudcancer
Hudcancer är den vanligaste cancerformen i världen i dag samt den näst vanligaste cancern i Sverige efter bröstcancer hos kvinnor samt prostatacancer hos män. Detta beror till största delen på överdriven solning eller solexponering utan skydd mot solens skadliga strålar, de ultravialoetta (UV) strålarna. UV-strålarna kan skada huden akut (solbränna, dvs röd hud) eller kroniskt. Hudcancern uppstår oftast på kroppdelar som utsätts för för mycket sol (både UVA- och UVB-strålar) som ansikte, hals, rygg, armar, handryggar och underben och är vanligast hos personer över 50 år, men människor i alla åldrar kan drabbas.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-02-11