Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

IBEROSTAR presenterar ny strategi för kommande år
Februari 17, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenIBEROSTAR presenterar ny strategi för kommande år

Tidigare i år presenterade Sabina Fluxà, Iberostar Group´s Vice Ordförande och VD, den strategiska handlingsplan som syftar i att ompositionera Iberostar Group baserat på en ny segmentering av företagets hotell, samt ny design av företagets grafiska profil.

Iberostar har delat in sina hotell i tre segment: City Hotels, Ocean Resorts och Iberostar Heritage – en ny kategori vars klassiska hotell är stöpta i historia och tradition. Kategorin Grand, gruppens lyxhotell, finns representerade i samtliga tre segment.

Med avstamp i företagets nya strategiska koncept “Let it shine”, har Iberostar även ändrat sin företagslogotyp, färger och sitt verbala uttryck i syfte att reflektera de värderingar som representerar företagets kärna och filosofi.

Iberostar Group har, med mer än 60 års erfarenhet och en verksamhet i 35 länder, tagit fram en ny omfattande plan som syftar i att erbjuda sina gäster en fulländad vistelse och upplevelse. De senaste sex åren har Iberostar Group investerat mer än 500 miljoner euro i en ambitiös upphandlings- och renoveringsplan. Som ett resultat har 70 procent av företagets portfölj, som endast består av 4- och 5 stjärniga hotell, renoverats med tonvikt på förnyelse av produkter och service samt teknologisk utveckling.

Kommande år fortsätter Iberostar Group på den inslagna linjen med investeringar som syftar till att ytterligare stärka företagets position inom “high-end”-segmentet. Detta genom en differentieringsstrategi som omfattar fyra huvudelement: det allra bästa läget, utsökta gastronomiska alternativ och en ypperlig känsla för service med särskilt fokus på människan, dvs. de som utgör Iberostar Group - kunder, samarbetspartners och samhället i stort.

Iberostar Goups långa historia och erfarenhet, i kombination med beslutet att blicka framåt med detta repositioneringsprojekt, har lett till att man skapat en helt ny varumärkesidentitet. Denna tar sig i uttryck i en ny segmentering av gruppens hotellportfölj, en ny logga som reflekterar företagets själ samt att man styrker sitt åtagande mot en hållbar utveckling, utbildning och träning, samt omtanke om den maritima miljön.


Vid lanseringen av nya Iberostar förklarade Sabina Fluxà, Iberostars Vice Ordförande och VD:

”Vi är alla del av en stor familj som består av mer än 28 000 anställda som erbjuder oslagbar service åt de 8 miljoner gäster som vi välkomnar varje år. Vi fortsätter att vara lika förväntansfulla och entusiastiska som när vi startade, eftersom kvaliteten på våra produkter och uppskattningen hos alla som anförtror sin semester åt oss, är drivkraften bakom allt vi gör. Vi tar nu ett stort kliv framåt i vad som är en viktig utveckling för företaget, där vi repositionerar det och sätter en ännu högre standard. Denna strategi ackompanjeras av en ny varumärkesprofil som, under vår slogan ”Let it shine”, återger vår beslutsamhet att ”shine”, och att även låta våra gäster få möjlighet att göra detsamma.”

NY SEGMENTERING*

För att garantera en konsekvent och sammanhållen linje för Iberostars hotell har företaget ändrat segmentering i sin portfölj till tre grupper:

”City Hotels” som ni finner i hjärtat av ledande turiststäder som Madrid, New York, Lissabon, Barcelona, Budapest, Miami och Havanna. Detta segment är indelat i två kategorier: Grand och Iberostar.

”Ocean Resorts” hotell utformade så att dess gäster till fullo kan njuta av en fantastisk havsnära semesterupplevelse. Detta segment är indelat i tre kategorier: Grand, Selection och Iberostar.

”Iberostar Heritage” ett nytt segment vars hotellbyggnader kännetecknas av sin unika arkitektur samt sitt kulturella och historiska värde. Dessa inkluderar hotell i kategorin Grand och Iberostar Heritage.

Dessutom kommer Iberostar att utöka sin ”Grand Category” som är kedjans mest exklusiva hotell och som återfinns i alla tre segment.

IBEROSTARS NYA VARUMÄRKESIDENTITET

Iberostars nya slogan ”Let it shine” reflekterar företagets uppdaterade varumärkesidentitet baserat på ett mer tydligt och kundorienterat språk. Den visuella identiteten har ändrats till en mer fotobaserad stil där bilden är i blickfång och ackompanjeras av ett nytt modernare typsnitt.

Iberostars logga har också utvecklats. Varumärkets stjärna består, den har dock blivit mer strömlinjeformad för en mer öppen, tydlig och modern logga. Färgkoderna varierar i samklang med de segment som definierar Iberostar Groups hotellportfölj: turkost för de strandnära ”Ocean Resorts”, midnattsblå för ”City Hotels” och salviagrönt för ”Iberostar Heritage”. Kategorin Grand representeras av nya färgen korall och återfinns i alla tre segment.

Företaget har påbörjat arbetet med att introducera sin nya varumärkesidentitet. Det kommer att ske i olika steg och kommer att gradvis fasas in kedjans hotell.

OCEANS PROJECT

Nya Iberostar har vuxit fram som ett resultat av företagets naturliga utveckling och återger dess sanna själ som karaktäriseras av ett grundligt åtagande till hållbar utveckling, utbildning och träning, såväl för vår personal som för våra gäster, samt att ta hand om våra sjöar och hav.

Företaget har tagit fram en handlingsplan i linje med Förenta Nationernas Hållbarhetsmål med särskilt fokus på människor, då de är anledningen till företagets framgång, liksom på miljön och då i synnerhet bevarandet av våra sjöar och hav.

Under presentationen, definierade Sabina Fluxà de tre huvudlinjer som inkluderas i det ambitiösa ”Oceans Projektet”:

Hållbart fiske. Tillsammans med inköpsteam och konsulter arbetar företaget med att uppmuntra hållbart fiske och man erbjuder endast ”fisk efter säsong” på sina menyer, för att öka en ansvarsfull konsumtion av denna produkt.

Minska utsläpp av plast. Iberostar arbetar för att minska förbrukning av engångsartiklar i plast på sina hotell. Målet är att helt utesluta dem och/eller gradvis introducera alternativ av återanvändbart material.

Bevarande och skyddande av korallrev. Iberostar fokuserar sina resurser inom detta område i återuppbyggande (re-seeding) initiativ, genom att skapa samarbeten med universitet och forskningscenter, samt att öka medvetenheten genom utbildningsaktiviteter för sina anställda, leverantörer och andra intressenter.

 

Om Iberostar Group

Iberostar Group är ett 100% familjeägt företag från Mallorca med mer än 60 års erfarenhet från turist- och semesterindustrin. Gruppen har vuxit från att ha varit en familjedriven resebyrå till ett multinationellt företag med en rad olika destinationer. Idag verkar Iberostar Group i 35 länder världen över, har mer än 28 000 anställda och välkomnar 8 miljoner gäster varje år.

För mer info. besök: www.grupoiberostar.com


Iberostar Hotel & Resorts är en del av Iberostar Group, ett 100% familjeägt företag från Mallorca med mer än 60 års erfarenhet från turist- och semesterindustrin. Gruppen har vuxit från att ha varit en familjedriven resebyrå till ett multinationellt företag med en rad olika destinationer. Idag verkar Iberostar Group i 35 länder världen över, har mer än 28 000 anställda och välkomnar 8 miljoner gäster varje år.


  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-02-11