Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

En muffins kan innehålla mer än ditt dagliga rekommenderade sockerintag
Mars 21, 2019
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Historia
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Spanien – en resa för spelglada
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenEn muffins kan innehålla mer än ditt dagliga rekommenderade sockerintag

Blåbärsmuffins kan innehålla mer än ditt rekommenderade sockerintag. Hur mycket socker innehåller egentligen våra livsmedel? Och hur mycket skiljer det på produkter beroende på var du köper dem?

En studie om hur mycket socker som finns i olika mellanmål har gjorts i Storbritannien som visar på en stor variation gällande storlek och näringsinformation.

Blåbärsmuffins som säljs på några av Storbritanniens mest trafikerade tågstationer och stormarknader, har forskare sett är något av de mellanmål av ledande märken som innehöll mer än 10 teskedar socker, mer än motsvarande en burk cola.

Studien genomfördes av Action on Sugar och Obesity Health Alliance, som efterlyser livsmedelsproducenter att minska sockret år 2020 för att minska hälsokomplikationer inklusive fetma och typ 2 diabetes.

Studien tog också upp oron över snabbköpsprodukter, där forskare fann brist på näringsinformation per portion - och vissa, särskilt butiksbageriprodukter, innehöll inte näringsdeklaration.

Undersökningen visade att muffins som köps av pendlare vid järnvägsstationens mataffärer hade 19 % mer socker per portion och var 32 % större än de som köptes på stormarknader.
61 % (17 av 28) av alla muffins som ingick i undersökningen innehöll sex teskedar socker eller mer, vilket ligger i den högre delen av den rekommenderade dagliga sockerintaggränsen för ett barn i åldern 7-10 år.

Det rekommenderas att barn i åldrarna 4-6 inte äter mer än motsvarande 5 teskedar socker per dag, högst 6 teskedar för personer i åldrarna 7-10 och inte mer än 7 för åldrarna 11 år och uppåt. Vuxna rekommenderas också att inte konsumera mer än motsvarande 7 teskedar per dag - mindre än det som finns i några blåbärsmuffins vid trafikerade tågstationer.

- Vi kanske tror att ta en blåbärmuffins på språng är ett rimligt hälsosamt alternativ för ett mellanmål i farten jämfört med andra kakor eller en chokladkaka - men siffrorna visar något annat. Det finns stor variation i muffins angående sockerhaltens storlek, och med begränsad näringsdeklaration är det alltför lätt att äta en stor mängd socker i bara en muffins, säger Caroline Cerny, chef på Obesity Health Alliance.

- Några av de muffins som säljs har dubbelt så mycket socker än andra. Detta visar att det är möjligt för industrin att sänka sockret avsevärt, även i de mest söta produkterna för att hjälpa oss alla att göra hälsosammare val. Industrin måste ta sitt ansvar för att göra maten som de producerar hälsosammare.

Dietisten Kawther Hashem från Action on Sugar, säger: "Under påskledigheten, om familjer reser vid dessa större stationer och skulle köpa blåbärsmuffins från en av de tillgängliga butikerna, skulle dessa barn troligen förbruka nästan hela den rekommenderade gränsen för socker den dagen, om inte mer. Och oroande är det väldigt svårt att veta exakt vad som finns i dessa produkter eftersom det ofta finns ingen klar näringsdeklaration vid försäljningsstället.

- Denna analys visar hur svårt det kan vara för konsumenterna att fatta välgrundade val när det gäller att köpa mat på vägen. Det är dags att alla försäljningsställen att visa innehållet i deras produkter genom att göra näringsdeklarationen tillgänglig för konsumenterna vid försäljningsstället.

The Obesity Health Alliance och Action on sugar kräver att förpackningarna har en obligatorisk näringsdeklaration för alla produkter.


  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2019-03-08