Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Spara pengar - Åk på semester i maj
December 14, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenSpara pengar - Åk på semester i maj

Undvik kampen om solstolarna - åk på semester utanför högsäsongen. Har du möjlighet att ta semester i maj? Det lönar sig. Du kan faktiskt spara tusentals kronor på en jämförbar paketresa med flyg och hotell om du väljer att semestra utanför högsäsongen i juli. Destination.se har jämfört priser på de populära resmålen Mallorca, Rhodos, Kreta och Gran Canaria.

– Resor är färskvara, säger Ruth Elin Simonsen, senioranalytiker på Destination.se. Det betyder att erbjudandena som blir tillgängliga idag inte nödvändigtvis är där imorgon. Priserna ändras efter efterfrågan, de populära hotellen säljs slut tidigt och de mest populära flygavgångarna blir snabbt dyra. De flesta planerar att ta semester i juli så för avresor under denna period blir det redan dagliga ändringar i både prisnivå och utbud.

– Det är inte bara själva resan som är billigare i maj än i juli, prisnivån på mat, dryck och andra nöjen på resmålen runt Medelhavet är i regel också lägre. Det ger positivt utslag på den total semesterbudgeten, tillägger Ruth Elin. I år är det dessutom många röda dagar i maj, så är man på hugget och planerar bra kan man få en hel semestervecka utan att ta ut många fridagar.

Vi har jämfört priserna på jämförbara paketresor med flyg och 4-stjärniga hotell en vecka i maj jämfört med en vecka i juli hos ett antal researrangörer med avresa från Stockholm. Resultatet är detsamma hos alla, det finns en hel del pengar att spara om du kan åka på semester utanför högsäsongen.

Här är några prisexempel från sökmotorn på Destination.se.

Mallorca: Spara 5348 kr per person genom att resa 18 maj istället för 20 juli. Resan är med researrangören Ving till hotell Sunwing Cala Bona Beach med boende i tvårumslägenhet. Avresa 18 maj kostar 3760 kr per person och avresa 20 juli kostar 9110 kr per person.

Gran Canaria: Spara 3405 kr per person genom att resa 21 maj istället för 2 juli. Resan är med researrangören Solfaktor till hotell Bluebay Beach Club med boende i lägenhet för 1-4 personer. Avresa 21 maj kostar 3807 kr per person och avresa 2 juli kostar 7212 kr per person.

Kreta: Spara 4140 kr per person genom att resa 13 maj istället för 3 juli. Resan är med researrangören TUI till hotellet Blue Star Isida Villa med boende i 1-rumslägenhet för två personer. Avresa 13 maj kostar 4108 kr per person och avresa 3 juli kostar 8248 kr per peson.

Rhodos: Spara 4632 kr per person genom att resa 3 maj istället för 20 juli. Resan är med researrangören TUI till hotellet Blue Star Sun Beach Resort med boende i 1-rumslägenhet för två personer. Avresa 3 maj kostar 4108 kr per person och avresa 20 juli kostar 8740 kr per person.

 

Källa: Priser från sökmotorn på Destination.se, 5 februari 2018 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-12-13