Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Miami, London och Kanarieöarna vinnare på sportlovet
December 14, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenMiami, London och Kanarieöarna vinnare på sportlovet

Upplevelser i kombination med sol på sportlovet, det är vad svenskarna vill ha. Topplistan visar att Miami fortsätter att öka (+15 %) i popularitet och får sällskap av fler städer i samma delstat. Kanarieöarna är svårslagna bland charterresorna men heta uppstickare som Phu Quoc och Punta Cana utmanar. Dessutom är Egypten tillbaka för första gången på länge.

– Det är intressant att se att trenden med resmål som är rika på upplevelser är de som lockar flest svenskar, även under årets sportlovsveckor. Miami fullkomligt bubblar av möjligheter för såväl kompisgänget som barnfamiljen och kärleksparet. Kul är det att se att Rom ökat så stort (+76%) vilket bekräftar trenden om upplevelser i kombination med god mat och dryck som ett vinnande koncept, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

London – svenskarnas familjepärla
London är oftast i topp på de flesta listor över mest bokade resmål bland svenskarna. Inför årets sportlov syns dock ytterligare en ökning på +20 % jämfört med samma period förra året. Det ökade intresset för familjeresor till London märks även i butikerna. Med kort och relativt billig flygresa och aktiviteter som musikalen om Lejonkungen och utställningar med bland annat Shrek är London ett mekka för den som reser med barn. Att besöka inspelningsplatserna för Harry Potter är också något som fått bokningarna att gå i taket. Shoppingen, fotbollsmatcherna och alla mysiga marknader tillkommer sedan som pricken över i:et.

– London i all ära, men intressant är att se att Las Palmas som vanligtvis är en charterdestination nu ökat stort (+55%) på listan över reguljärflyg, medan de tappat på charterlistan (- 5 %). Det visar att svenskarna i dag är mer villiga att skräddarsy sina egna resor för att få en resa som bättre passar deras kalender, plånbok och behov. Kul är det även att se att Florida växer sig ännu starkare och nu har tre städer med på topp 10-listan, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Florida – solskensstaten som blivit ett mekka för svenskarna
Resorna till Florida har under de senaste åren fullkomligt exploderat. Några av anledningarna är att flygpriserna blivit mer prisvärda, att många kryssningsfartyg avgår härifrån samt det fördelaktiga klimatet. Det är dessutom mycket bekvämt och enkelt att ta sig runt i Florida. Du får enkelt med såväl nöjesparker och shopping som alligatorer och några av världens vackraste stränder på en och samma semester. Att samtliga Floridaorter på topplistan ökat i år tyder på att trenden är här för att stanna. Miami ökar med +15%, Fort Lauderdale med +45 % och Orlando med hela +51%.

– Chartervärlden domineras även i år av Kanarieöarna. Utanför topplistan seglar dock Punta Cana (+27%) och Phu Quoc (+64%) upp som starka utmanare. Årets stora uppstickare är Hurghada som återigen placerar Egypten på topplistan efter att ha varit borta ett tag. I vår undersökning tillsammans med SIFO såg vi att svenskarna inte skrämts särskilt mycket av oroligheterna som hänt i världen. Kommer vi kanske även se Turkiet på listorna under året? menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.


Förlorarna på sportlovet
Bland resmålen på reguljärflygslistan är det Krabi (- 44%) och Barcelona som tappar mest (- 36%). Bland charterresmålen är Varadero (- 42%) och Montego Bay (- 78%) de stora förlorarna.

*Topplista reguljärflyg

1.Miami (1)
2.London (4)
3.Bangkok (2)
4.Phuket (5)
5.Malaga (8)
6.Fort Lauderdale (ny)
7.Las Palmas (ny)
8.Orlando (ny)
9.New York (7)
10.Rom (ny)

*Topplista charterresor

1.Las Palmas (Gran Canaria) (1)
2.Granadilla de Abona (Teneriffa) (ny)
3.Phuket (3)
4.Puerto Rosario (Fuerteventura) (4)
5.Santa Cruz (Teneriffa) (2)
6.Sal (Kap Verde) (5)
7.Krabi (6)
8.Cancun (8)
9.Arrecife (Lanzarote) (7)
10.Hurghada (ny)
*Listorna är baserade på bokningar med avresa mellan 5 februari och 13 mars 2018.


  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-12-13