Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Träningsprofiler ökar intresset för träningsresor
December 14, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenTräningsprofiler ökar intresset för träningsresor

Svenskarna vill ha träning på resan. Men inte när man semestrar med familjen. I en SIFO-undersökning från Resia uppger varannan svensk att de inte vill träna på sin vanliga semesterresa. Träningen vill man istället få på renodlade träningsresor tillsammans med en känd profil som kan peppa och inspirera. Allt för att låta resan bli en del av den personliga identiteten.

– Resandet har blivit den största och viktigaste faktorn i svenskarnas identitet. Den har till och med ersatt faktorer som tidigare varit så viktiga som till exempel vilken jobbtitel man har eller vilken bil man kör. Där av det stora intresset för inspirerande boutiquehotell, instagramvänliga resmål och nu även träningsresor med kända profiler som man inspireras av, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Svenskarna tränar – men helst inte på familjeresanÖverallt går det att läsa om att träning på resande fot ökar. Resia har tillsammans med Kantar SIFO genomfört en undersökning som visar på något helt annat för 2018. Mer än hälften av svenskarna (52) procent menar att de inte tränar alls när de reser privat. Semestern ska enligt dem handla om avkoppling och att upptäcka resmålet och dess kultur. Istället syns en tydlig trend där man åker på renodlade träningsresor tillsammans med vänner eller sin partner och fokuserar helhjärtat på träning och välmående. Viktigt hos många svenskar är även att resan stärks av en mer eller mindre välkänd träningsprofil.

– Det här är en stark trend och under året kommer vi på Resia köra träningsresor på olika sätt med profiler som bland andra Malin Ewerlöf, Petra Månström och Ida B Olsson - mer känd som workoutispassion. För att möta våra resenärers efterfrågan kommer det att finnas allt från maratonresor till yogaresor, samt rena välmåenderesor där fokus ligger på en sund balans mellan träning, mat och dryck i vackra omgivningar, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Löpning och maratonresor populärt

Intresset för löpning är större än på många år och det är fler och fler amatörer som tar sig an halvmaror, maraton, triathlon och andra spännande träningsformer. I år finns möjligheten att tillsammans med löpprofilerna Malin Ewerlöf och Petra Månström springa Prag halvmaraton.

– Vi vill visa att det går att göra löparresor på ett avkopplande, roligt och njutbart sätt. På våra resor står upplevelsen, gemenskapen och god mat och dryck i fokus. Vi springer, peppar varandra, äter gott och njuter av resan tillsammans. Det här med att resa iväg och springa ett lopp är en trend som jag definitivt tror är här för att stanna och vi hoppas kunna arrangera fler sådana här resor framöver, säger Petra Månström.

Välmående, balans i livet och vackra boenden?

I det stressade samhälle många lever i idag har flera valt att sätta ner foten och försöka fokusera på en sund balans där familj, arbete, resor och välmående går hand i hand. För att möta den här efterfrågan har vi tillsammans med träningsprofilen Ida B Olsson valt att ta fram resor där fokus ligger på njutning, att unna sig och att träna tillsammans med andra likasinnade.

– Jag märker dagligen i mitt arbete att vi svenskar satsar mer på välmående och hälsa än tidigare. Jag tycker det är viktigt att inte lägga ribban för högt när man ska köra igång utan hitta den där balansen som gör att man mår så bra. Och att få möjligheten att ta med ett härligt gäng ner till värmen och unna sig är något jag verkligen ser fram emot, säger Ida B Olsson, workoutispassion, personlig tränare och coach.

*Mest populära träningsformerna på resan:


1.Varierad träning
2.Löpträning
3.Skidor/simning/klättring
4.Styrketräning/cross fit
5.Yoga/meditation
*Undersökningen genomfördes av Resia och Kantar SIFO i november 2017. 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-12-13