Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Magiskt vackra och underskattade spanska städer
December 19, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenMagiskt vackra och underskattade spanska städer
 
Det finns oändligt många vackra städer i Europa - Venedig, Dubrovnik, Rom och Prag är städer man kommer att tänka på. Men det finns minst lika många vackra städer som inte är lika kända eller populära resmål. Här kommer några tips på några av de vackraste städerna i Spanien, ett populärt resmål för många.

Det är något magiskt över stora katedraler i gotisk stil. En stad som har magnifika byggnader och statyer är Logroño, i norra Spanien. En gång i tiden var det en befäst medeltida stad, och stadens gamla kvarter är fortfarande den största attraktionen. Casco Antiguo, Santa Maria de Palacio och Sankt Bartholomews kyrka är väl värda ett besök. Logroño har länge varit handelscentrum för vin i La Rioja-regione, som är känt för sina viner i världsklass och fantastiska restauranger. En liknande stad är Burgos i Kastilien, som har spelat en viktig roll i landets historia och länge lockat besökare intresserade av Spaniens historia. I Burgos hittar man historiska attraktioner med höga spiror och en anmärkningsvärd katedral som restaurerats till sin fulla gotiska härlighet.

Vill man ha lite mer äventyr på resan kanske det passar bättre med ett besök i Pamplona? De flesta är nog bekanta med det årliga tjurrusningen i staden, men Pamplona har mycket annat att erbjuda besökare de andra 51 veckorna av året. Förutom stadens gamla kvarter med sin vackra park och historiska kyrkor, är Navarra-museet en otrolig plats. Det är inrymt i ett sjukhus från 1600-talet, och har en imponerande samling romerska artefakter och mosaik. Där hittar man även väggmålningar från 1200-talet, renässansmålningar, och Goys porträtt av Marqués de San Adrián.

Är man sugen på att besöka en stad vid vattnet är Valencia, vid Medelhavet, en av Spaniens viktigaste städer. Det finns futuristisk arkitektur i den nya sfäriska byggnaden City of Arts and Sciences, en extraordinär samling av spanska målningar på Museum of Fine Arts, och vackra botaniska trädgårdar som grundades år 1567 och ligger vid Valencias universitet. Om man föredrar gamla kvarter så hittar man det i Barrio del Carmen, enligt många den vackraste delen av staden med en härlig atmosfär.

Samma härligt magiska atmosfär hittar man i Santillana del Mar, känt för sina välbevarade medeltida gamla kvarter. Staden ligger mot bakgrund av böljande kullar täckta med gårdar och fält, och ser mycket ut som den gjorde för hundratals år sedan. Kyrkan Colegiata de Santa Juliana från 1200-talet rymmer resterna av stadens skyddshelgon. De förhistoriska Altamiragrottorna i utkanten av Santillana del Mar är inte längre öppna för allmänheten, men det närliggande museet Altamira innehåller repliker av de fantastiska grottmålningarna

 

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-12-17