Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Den bästa fotbollen på spanska kusten
December 19, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kan du spela på online casino om du bor i Spanien? Självklart!
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenDen bästa fotbollen på spanska kusten

Det spanska kustlivet är en frid för själen. Med vackra stränder, fartfyllda städer och ett blomstrande kulturarv, finns här mängder av aktiviteter och underhållning för alla smaker. De spanska kusterna runt om i landet är även populära resmål för den fotbollsintresserade då några av Spaniens mest framgångsrika klubbar är belägna i dessa trakter.

Som många fotbollsfantaster är välmedvetna om är ännu en spänningsfylld säsong av La Liga i gång och framstående lag som FC Barcelona, Sevilla, Valencia och Real Madrid kämpar om topplaceringarna i den spanska ligan. Under La Liga-säsongen är det många fotbollsfan som tar sig till Spanien för att se sina favoritlag kämpa i poängligan.

Populära kustresmål för dig som vill få chansen att se de bästa fotbollsmatcherna är bland annat Costa del Garraf, där FC Barcelona med den legendariska hemmaarenan Camp Nou befinner sig, men även till Levantebukten i Valencia där vi finner klubben Valencia CF och dess arena Mestalla.


 
Costa del Gaffar, FC Barcelona och Camp Nou

Costa del Garraf är ett av de nordligare kustdistrikten i Spanien och ingår i Barcelona provinsen i regionen Katalonien. Med Barcelona som Spaniens näst största stad, efter Madrid, är provinsen en av landets rikaste. Det som Barcelona främst är populärt för är dess framstående arkitektur, men även för den världsberömda idrottsförening och fotbollsklubben FC Barcelona.

Som en av Spaniens största och äldsta idrottsföreningar är fotbollsklubben FC Barcelona väl kända för sina fina fotbollsresultat och levererar återigen på topp i säsongens La Liga, oddsen för att klubben tar hem säsongens liga är så låga som 1,57. Här är det den berömda Lionel Messi, lagets stora stjärna, som lockar många fans och vid matchstarter belamras idag Barcelonas hemmaarena med folk från hela landet.

Men det är inte bara Messi som lockar Barcafansen. Även den legendariska lagkaptenen och mittfältaren André Iniesta, som i början av oktober 2017 skrev på ett livstidskontrakt med klubben, får fans över hela landet att söka sig till de spanska matcherna.

Den legendariska hemmaarenan Camp Nou är idag Europas största och har 99 354 åskådarplatser. Arenan ägs och drivs av idrottsklubben FC Barcelona och används även flitigt vid stora konserter. Tack vare goda transportkommunikationer kan man snabbt ta sig till arenan via buss, tåg eller via tunnelbana.  

Levantebukten, Valencia och Mestalla

Mitt i Levantebukten, mellan Costa Blanca och Costa del Azahar, finner man provinsen Valencia. Som Spaniens tredje största stad bjuder Valencia in till ett fantastiskt kulturarv och en magnifik stadsbild. Här är det fotbollsklubben Valencia
CF som regerar och deras hemmaarena Mestalla rymmer upp till 55 000 åskådare.

Trots en rad av tunga år för klubben, med mindre goda resultat i La Liga, räknas Valenica ändå som ligans tredje största lag och med trogna fans runt om i Spanien och Europa belamras Mestalla med tusentals åskådare vid varje hemmamatch.


 
 
För dig som Valenciafan är den 28 januari 2018 ett datum att lägga på minnet då det är dags för laget att på hemmaplan möta förra säsongens La Liga-mästare: Real Madrid.

Real Madrid har i säsongens liga inte legat på topp och många misstag från stora spelare har resulterat i att laget idag inte ens ligger nära en topplacering. Chanserna för en kommande seger på hemmaplan för Valencia är inte helt otänkbart - så se till att vara på plats när startskotten går av stapeln.
 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-12-19