Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Träning på resan viktigt för 80 procent av unga semesterresenärer - millennials skippar strand och fest för träning
Juli 16, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenTräning på resan viktigt för 80 procent av unga semesterresenärer - millennials skippar strand och fest för träning

Welfie hellre än selfie: Unga resenärer är mer intresserade av att lägga ut en bild från träningen, Welfie, än en snygg baddräktsbild från stranden

Fitfluencers: Mer än hälften, 59 procent, av resenärer under 35 menar att influencers som tränar, fitfluencers, är den främsta inspirationen för att träna på semestern 

Fitness framför mat: Hotellens möjligheter att erbjuda träning och fitness är en viktig faktor i valet av resa, 34 procent anger detta jämfört med 27 procent för bra restauranger och 9 procent för utelivet

Hotels . com presenterar en ny undersökning, som avslöjar att unga resenärer sätter träning  och fitness högt på agendan under semesterresean. De skippar strand och fest och tränar istället på gymmet. Selfies ersätts med Welfies – bilder från gymmet istället för bilder från stranden.

Resultaten från undersökningen Activacations visar att hela 80 procent av de mellan 18 och 35 år nu anser att hålla formen är det viktigaste på semesterresan.

Undersökningen visar också att trenden drivs av influencers som kombinerar sol, bad och sport på resan. På sociala medier vill de unga resenärerna hellre lägga upp en workout selfie, 16 procent, snarare än en selfie i baddräkt från stranden, 10 procent.  

Millennials på resa söker generellt efter mer annorlunda upplevelser och vill också träffa nya människor. Hela 27 procent tränar för att  få nya bekantskaper, 32 procent vill upptäcka nya platser för nya perspektiv. Unika minnen anges av 42 procent av resenärerna och de vill också visa på sociala medier att de får ut det mesta av sin resa, 29 procent.  

Många resenärer är beredda att avstå från riktigt exklusiv mat, 42 procent, avkoppling 38 procent, sightseeing 32 procent, och till och med alkohol, 24 procent, för att hålla formen på resan. Träning och fitness är en naturlig del i reseupplevelsen och kraven på hotellens utbud ökar. På önskelistan finns toppmodern träningsutrustning, 26 procent, personlig tränare 20 procent och hälsosam mat på menyn, 25 procent.

Män och kvinnor har olika aktiviteter på önskelistan. Män vill vara mer fysiska och söker cross-fit träning, 12 procent, boot-camp på stranden, 12 procent och wakeboard, 16 procent.

Kvinnorna söker ofta efter mer holistiska alternativ med meditation, yoga och tai chi i topp. De fem aktiviteter som man helst vill pröva är: 

Styrke- och kroppsträning 69 procent
Bergsklättring och vandring 46 procent
Personlig tränare 34 procent
Högintensiv simning, HIIT 26 procent
Yoga 25 procent

Isabelle Pinson från Hotels . com kommenterar: “Vi är glada att fler och fler ser sport och träning som ett sätt att få ut mer av resan. Det har skett en stor förändring i vad vi prioriterar på resan och de unga visar vägen till mer givande semestrar. Träningsmöjligheterna är idag så viktiga att millennials väljer hotell utifrån möjligheterna att hålla sig i form.”

Om undersökningen:
*Undersökning med 8400 respondenter från 28 länder däribland Sverige. Undersökningen genomfördes av OnePoll mellan den 31 mars och 21 juni 2017. Alla siffror i texten kommer från de globala siffrorna.


  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-07-16