Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Så här lång tid tar den perfekta selfien
Juli 16, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenSå här lång tid tar den perfekta selfien

Det perfekta porträttet behöver ingen rekvisita. När mobiltillverkaren Huawei frågar svenskarna om deras fotovanor uppger 45 procent att det perfekta självporträttet inte innehåller någon rekvisita. Hela tio procent uppger dessutom att de spenderar femton minuter eller mer på ett självporträtt innan det publiceras på sociala medier.

Drygt varannan svensk tar om varje bild minst två gånger innan de är nöjda med resultatet och hela tio procent gör det minst tio gånger. Det visar resultatet av en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei i samband med lanseringen av telefonerna P10 och P10 Plus. Svenskar lägger dock mindre tid på att redigera selfies än vad de gör på andra typer av bilder.

— I dag använder allt fler sin smartphone som kamera. Många svenskar använder sin mobilkamera dagligen och vår undersökning visar dessutom att många lägger mycket tid på att få till den perfekta bilden. Eftersom telefonerna till stor grad har ersatt de traditionella kamerorna är det extra viktigt för oss som mobiltillverkare att utveckla dessa i våra produkter. De nya telefonerna P10 och P10 Plus har två kameralinser utvecklade tillsammans med Leica och erbjuder användaren otroliga fotomöjligheter i en smartphone, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei.

Kvinnor lägger mer tid och omsorg på sina selfies
Fler svenska kvinnor än män redigerar sina selfies innan de är nöjda och de spenderar också mer tid på det. I undersökningen uppger 59 procent av kvinnorna att de lägger minst två minuter på varje selfie, till skillnad från männen där endast 47 procent lägger lika mycket tid. Svenska kvinnor och män föredrar selfies utan rekvisita. Om någon rekvisita ska användas föredrar kvinnor djur medan män helst poserar bredvid ett känt monument. Endast två procent anser att frukt fungerar bra som rekvisita för en selfie.

Topp 5: Rekvisitan svenskar föredrar
1. Ingen rekvisita
2. En strand
3. En familjemedlem
4. En vän
5. Ett djur


Om Huawei P10 och P10 Plus:
De nya telefonerna P10 och P10 Plus är framtagna tillsammans med kameratillverkaren Leica och har dubbla kameralinser på baksidan och ytterligare en på framsidan. P10-serien erbjuder tack vare en RGB-sensor på 12 megapixlar, en dedikerad svartvit sensor på 20 megapixlar och förbättrade algoritmer enastående fotomöjligheter i en smartphone. Telefonerna möjliggör bokeheffekt som innebär att användaren kan ta bilder med skärpa, klarhet och mer levande färger samtidigt som bakgrunden hålls oskarp.

Om undersökningen:
Undersökningen baseras på resultatet från en statistiskt säkerställd undersökning som har genomförts av GfK Norm på uppdrag av Huawei. Undersökningen genomfördes online, via en så kallad accesspanel, i maj 2017. Urvalsramen för respondenterna är boende i Sverige mellan 16 och 65 år och äldre. Undersökningen är riksrepresentativ och representerar ett genomsnitt av befolkningen för den aktuella målgruppen. Totalt deltog 1 000 personer i undersökningen.

  

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-07-16