Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Fri roaming leder till nya semestervanor
Juli 16, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenFri roaming leder till nya semestervanor

Nyligen slopades roamingavgifterna inom EU för alla svenska mobilkunder, en förändring som underlättar och förenklar utlandsvistelsen för många. I en ny undersökning med över 1 000 svenskar som har haft fri roaming i EU det senaste året uppger nästan åtta av tio att deras sociala liv på semestern har förändrats. 94 procent säger att det har påverkat semesterkvalitén.

När surfen inom EU nu har släppts fri förändrar det våra semestervanor. Det visar en färsk undersökning genomförd på uppdrag av Telenor med över tusen svenskar som har haft ett abonnemang med fri surf inom EU det senaste året. Nästan åtta av tio (77%) menar att fri roaming har förändrat deras sociala liv på semestern och 94 procent anger att det har påverkat kvalitén på semestern.

– Det är tydligt att fri roaming utomlands påverkar semestern på ett positivt sätt. Vi kommer nog kunna förvänta oss ännu fler klassiska semesterbilder av flygplansvingar, ben på stranden och hotellfrukostar i våra instagramflöden framöver. Det glädjer oss också att uppkopplingen utomlands hjälper svenskarna att vara ännu mer avkopplade på semestern istället för tvärtom, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

Uppkopplad = avkopplad
Nästan varannan person uppger känna sig mer avkopplad med vetskapen om att alltid kunna vara uppkopplad. Sex av tio svarar också att de nu har mer kontakt med nära och kära genom röst- eller videosamtal. Det är även lättare att tillgodose sig det som finns att tillgå på semesterorten, vad gäller allt från karttjänster till att hitta de lokala smultronställena och de bästa restaurangerna. 81 procent tycker det är skönt att slippa leta efter wifi och 75 procent säger att de nu slipper oroa sig för höga mobilräkningar.

Men det finns också baksidor med fri surf. Ett fåtal anser nämligen att fri roaming inom EU påverkat semestern negativt. 3 procent känner sig mer stressade av att alltid vara uppkopplade och tillgängliga i utlandet. Drygt 4 procent anser att den ökade uppkopplingen gör det svårare att få kvalitetstid med medresenärerna och cirka 6 procent av de som varit på solsemester säger att de oftare fått solkräm, sand eller vatten på mobilen.


Roamingboom i Europa. Cypern – det nya surfparadiset?
Den genomsnittliga dataförbrukningen hos Telenors kunder har ökat med nära 1 500 procent inom EU sedan Telenor förra sommaren, som första svensk mobiloperatör, lanserade ett abonnemang med slopade roamingkostnader i EU. Den största ökningen sedan innan har skett på Cypern, där förbrukar svensken till och med mer mobildata i snitt under ett dygn jämför med ett dygn i Sverige.

Telenor erbjuder sedan i januari 2017 även fri datasurf till kunder som befinner sig i Thailand, Malaysia och Myanmar. I dessa länder har andelen förbrukad roaming ökat mer än tre gånger så mycket som i de mest populära länderna i Europa.

– Statistiken tyder på att ju längre bort man reser, desto viktigare blir det att känna att man kan ha kontakt med nära och kära. Att kunna ha kvar samma digitala vanor när man är i Thailand som när man är hemma har verkligen varit uppskattat av våra kunder, säger Magnus Österholm, nätexpert på Telenor.

Här har surfen ökat mest - de sju mest populära surfländerna i Europa

Cypern - 2 563 %
Spanien - 1 791 %
Grekland - 1 635 %
Polen - 1 353 %
Frankrike - 1 294 %
Italien - 1 267 %
Storbritannien - 1 105 % 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-07-16