Sök på Spanienkusten

      


Lär dig Spanska i Spanien
            

 

Vagabonds och Europeiska ERVs Resebarometer 2017 - Turkiet och USA förlorare, Grekland och Norge vinnare men Spanien allid i topp
Juni 18, 2018
+ 50 i Spanien
+ Boka Resa
+ Sista minuten
Allt om Spanien med Spanienkusten
Almeria
Andorra
Annonsering
Annonsmarknad - Gratisannonser
Bank Försäkring
Barcelona
Baskien - Euskadi
Bil i Spanien
Costa Azahar
Costa Blanca
Costa Brava
Costa Calida
Costa de la Luz - Gadix - Cadiz
Costa del Sol
Costa Dorada
Costa Tropical
Evenemang
Fakta om Spanien
Fastigheter
Fastigheter på Kanarieöarna
Festivaler
Flygtider
Företag i Spanien
Golf
Hem & livsstil
Hotell & logi
Husvagn / Husbil
Hyra bil Spanien
Hyra lägenhet
Hälsa & skönhet
Hästsport
Jul i Spanien
Kanarieöarna
Katalonien
Kontakt
Kultur
Köpa hus lägenhet bostad i Spanien
Leva i Spanien
Lär dig spanska
Madrid
Mallorca Menorca Ibiza
Mat, vin & cigarr
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Om cookies
Om oss
Portotabell
Påsk i Spanien
Reportage
Resor i Spanien
Sekretesspolicy
Sport & spel
Svenska Kyrkan i Spanien - Svenska Kyrkan Utomlands
Thailand
TV/Film/Internet
Utbildning
Valencia
Valutakurser
Vintersport
Väder i Spanien - Vädret i Spanien
Allt om Spanien med SpanienkustenVagabonds och Europeiska ERVs Resebarometer 2017 - Turkiet och USA förlorare, Grekland och Norge vinnare men Spanien allid i topp

Svenska resenärer undviker Turkiet och i viss mån USA. Istället reser vi till resmål som uppfattas som säkrare och mindre politiskt kontroversiella, som Grekland, Spanien och Norge. Det visar årets upplaga av Resebarometern.

De senaste 25 åren har Turkiet etablerat sig som ett av svenskarnas favoritsemesterländer. 1990-talets bombattentat påverkade inte turisttillväxten nämnvärt. Men ifjol svek svenskarna Turkiet för första gången sedan uppgången startade. Förra årets terrorattentat och kuppförsök fick var sjunde resenär (drygt 13 procent) att välja bort Turkiet som resmål. Resebarometern visar att ännu fler (18 procent av alla resenärer) kommer att välja bort de turkiska stränderna i år. Turkiet hamnar därmed först på 16e plats på Resebarometerns topplista över länder som svenskar helst semestrar i - och hamnar därmed för första gången utanför topp-tio.

Men iväg på utlandssemester vill vi, hursomhelst, och då reser vi istället till våra nordiska grannländer (Polen +58 procent, Norge +47 procent) - och Spanien, Italien och Grekland. Efter några turbulenta år med finanskris minskade turismen till Grekland. Men nu pekar allt uppåt. 2016 reste fler svenskar än någonsin till Grekland. Prognoser från resebolagen tyder på att resandet ökar ännu mer i år.

Ifjol, före president Trumps tillträde, valde ingen bort USA som semesterland på grund av landets politik, enligt Resebarometern. Men i år är det annorlunda. 3 procent av resenärerna säger att de inte kommer att resa till USA under 2017 på grund av det politiska styret i landet.

- Med andra ord kan vi skönja en svag men tydlig Trumpeffekt på turismen, säger Per J Andersson, redaktör på Vagabond.

Resebarometern visar också att en majoritet av oss är försäkrade på resan, men inte alltid rätt med tanke på de aktiviteter vi ägnar oss åt på semestern. 

- En majoritet av resenärerna har en hemförsäkring med 45 dagars reseskydd. Det finns dock tillfällen då det inte räcker. Man måste alltid kontrollera att man är rätt försäkrad för den typen av resa man ska göra, menar Mark Bartram, Marknads- och kommunikationschef på Europeiska ERV.

Europeiska ERV är specialiserade på just reseförsäkringar och menar att det är vanligt att svenskarna inte har koll på vad reseskyddet i hemförsäkringen omfattar. Deras uppfattning är att det finns många tillfällen då resenären skulle tjäna på att skaffa en separat reseförsäkring.

- Som resenär måste man egentligen tänka över två saker när det kommer till reseförsäkringar. Den första är om man har rätt skydd för den typen av resa man ska göra. Riskfyllda aktiviteter, som t.ex. bergsklättring och off-pistskidåkning, omfattas generellt sett inte av reseskyddet som finns i hemförsäkringen och då måste man skaffa någon form av separat reseförsäkring. Detsamma gäller om man ska studera utomlands. Det andra är hur mycket man är beredd att betala för sitt försäkringsskydd.Det som är viktigt är att man är rätt försäkrad under hela sin resa. Ska man vara borta längre tid än de 45 dagar, som normal sett omfattas av reseskyddet i hemförskringen, är det värt att skaffa en separat reseförsäkring, anpassad för både typ av resa och plånbok, säger Mark Bartram.

Var tredje resenär uppger att de har betalat resan med ett bank/kreditkort som innehåller reseförsäkring. Däremot är det bara fyra procent av resenärerna som köper en separat reseförsäkring, antingen direkt från ett försäkringsbolag eller via researrangör/resebyrå.

Vilka länder reste du till 2016?

Tio-i-topp 2016                

1. Spanien                      

2. Tyskland                     

3. Danmark                     

4. Storbritannien              

5. Grekland                     

6. Italien                         

7. USA                           

8. Norge                         

9. Finland                       

10. Frankrike 

 

© Spanienkusten.com Senast uppdaterad: 2018-06-17